Activiteiten in Lewenborg

Atelier Horneman Kajuit 326

Tentoonstelling PORTRET in opdracht

Van 12 mei tot en met 21 juli 2018 organiseert Atelier Horneman de tentoonstelling ‘PORTET in opdracht’. Diverse kunstenaars zijn uitgenodigd om een werk in te zenden dat representatief is voor een portretopdracht in de stijl en techniek zoals de desbetreffende kunstenaar zou maken. Behalve portretten van mensen zijn er ook dierportretten te zien.

De deelnemende kunstenaars zijn Jannes Koetsier, Stefanie Ottens, Robin d’Arcy Shillcock, Diane Brodie, Gabrielle Westra, Jans Muskee, Maarten de Kok, Nicole van der Veen-Kersies, Diana Roos, Alex Popov, Jolanda Kieneker, Eva Ouden Ampsen, Lionella Delcampo, Monica Jonkergouw, Anneke Verstegen en Sieuwke Ronner.

.

Gezondheidscentrum Lewenborg

Tot de maand augustus exposeren Ruud Huizenga en Alie Hamming hun werk in het gezondheidscentrum.

Ruud volgde cursussen bij kunstenaars die indertijd tot het kunstenaarscollectief “De Ploeg” hoorden. De kleuren van “De Ploeg” spelen een belangrijke rol in zijn schilderijen.
Ruud probeert alles wat met schoonheid en schepping te maken heeft over te dragen, zodat een ander daar ook deel van uit kan maken. Religieuze onderwerpen, stillevens en landschappen van bijvoorbeeld het Hoogeland (Groningen) en het Wad vind je terug in zijn werk.

Alie Hamming exposeert in de vitrine haar boetseerwerk. Ze begon in 2009 met boetseren en volgde een cursus bij Paul Vos in de Meerschaar in Bedum. De manier om volgens haar echt te ontspannen en zoals ze het zelf verwoord “Het was zo leuk, dat ik iedere winter tot nu toe op maandagavond weer creatief aan de slag ging. Het deed me goed.”

 

Nieuwsgierig naar meer?

Wil je meer te weten komen over onze leden, activiteiten of parels in Lewenborg?